2015.01 – De North Atlantic Odyssey met Natuurpunt – En we zijn weg!

Geplaatst op: 31 mei 2015

Dag 1.

De Plancius ligt sinds een paar weken in het dok in Hansweert, net terug uit Antarctica. Hier wordt elk jaar een paar weken hard gewerkt om het schip helemaal weer in orde te krijgen voor het aankomende Artische seizoen. De eerste reis van het Arctische seizoen is de North Atlantic Odyssey, de reis waaraan wij bijna beginnen.

Van voor 10 uur melden de eerste passagiers zich, ook al is het inchecken pas vanaf 12 uur. Men is gretig om aan boord te komen en op reis te gaan, een goed teken.Voor 1 uur is iedereen aan boord, gaan de laatste achterblijvers weer aan wal en wachten we op de loods die ons door de sluis zal begeleiden. Hoewel de Plancius niet overdreven breed is, hebben we niet veel ruimte over, maar het past prima.

Eenmaal op de Westerschelde begint het prompt te waaien en te miezeren; veel passagiers nemen dan ook hun toevlucht tot de lounge waar een twintigtal ramen een prachtig uitzicht rondom geven. Compleet met koffie, thee en een koekje, wat kan een mens zich meer wensen?

Een paartje Kluten, wat Kieviten, veel Grote Sterns, zowel een Gewone als een Grijze Zeehond en wat meeuwensoorten doen ons uitgeleide. Zodra we de Noordzee opvaren komen we in een rommelige zee. Geen harde wind, geen hoge golven, maar een gemene deining die een aantal mensen vroegtijdig naar hun hut doet gaan. Onzekerheid of je geen last zal hebben van zeeziekte maakt je op voorhand al wat vatbaarder, maar vrijwel iedereen blijft tot aan het dessert zitten; een enkeling hapt wat frisse lucht en inmiddels zitten we al ruim op de Noordzee, richting Fair Isle.

Vanaf de Plancius,

Pieter van der Luit

Zelf mee met de North Atlantic Odyssey? Kijk hier voor meer informatie.

Liever een vogelcruise met een zeer lage prijs? Kijk dan naar Biskaje Pelagic.
Of liever een vogelcruise verder weg ? Kijk dan naar de Atlantic Odyssey.

 volgende blogentry
 
 
 


Reacties

 1. Anny Nys zegt:

  Fantastische reis voor allemaal en speciale groetjes voor Stefan Achten van Anny.

 2. Dominique Verbelen zegt:

  Hoi,

  Een beetje wiebelen en draaien kan geen kwaad. En als het draait in uw hoofd, moet je gewoon de andere kant opdraaien en alles wordt weer goed. Zee is vooral oneindige rust maar soms moet die rust zich eerst een plekje kunnen geven, zowel in de golven, het hart, de geest. Dinsdag kan het nog wat wiebelen maar daarna lijkt Neptunus alvast he beste met jullie voor te hebben. Onderweg zijn, voortgang maken, het soortenpalet zien wijzigingen en leven op verwachting. Verwachting van wat nu nog niet is maar er zo kan zijn. Orka’s, misschien. Een groepje spelevarende Tuimelaars, misschien wat Witsnuitdolfijnen. Verwachting van het onverwachts, elke dag weer, een hele trip lang. Maak er samen iets moois van!

  Mvg,

  Dominique Verbelen (Natuur.reizen)

 3. Francine zegt:

  Hopenlijk niet teveel die zeeziek zijn.groetjes aan k 411.

 4. Marc Vermylen zegt:

  Hallo,
  * een berichtje van de thuisblijvers uit Nijlen.
  Zoals voorspeld … deining … een gevaarlijk iets!
  * leuke eerste waarnemingen! Is jullie emailadres nog niet aangemaakt?
  * alles o.k. hier met ONA ( en met ONS)!
  groetjes,
  Marc Vermylen

 5. Caroline Van Vynckt zegt:

  Conny en Wim: geniet van jullie reis en breng ook voor ons enkele mooie herinneringen mee ik kijk al uit naar de prachtige foto’s van de trip…en de ijsbeer..

Zoek uw ideale bestemming!

Voorkeur bestemming

Continent:
Land:
Prijsklasse: