2013.61 – Polar Bear Special: Begin

Geplaatst op: 20 juni 2013

De North Atlantic Odyssey is ten einde, de Polar Bear Special begint. Het heeft wel iets weg van “de koning is dood, leve de koning”. De reizen zijn echter onvergelijkbaar; de één gaat grotendeels over de oceaan, de ander blijft in de buurt van land. De één gaat van het gematigde klimaat van Nederland naar het Arctische klimaat van Spitsbergen, de ander blijft enkel in het Arctische klimaat.

Is de kans op het zien van IJsberen tijdens de North Atlantic Odyssey weliswaar aanwezig, toch is er een flinke kans dat er op die reis geen IJsberen gezien worden. De kans dat op een reis rond Spitsbergen geen IJsberen gezien worden is er weliswaar ook wel, maar die kans is vele malen kleiner dan de kans dat er wél IJsberen gezien worden tijdens een reis rond Spitsbergen.

Spitsbergen heeft een intrigerende historie. Van de zwarte bladzijde van de massale walvisjacht vanaf de 16e eeuw tot aan Spitsbergen als springplank om als eerste de Noordpool te bereiken aan het begin van de 20e eeuw, overal zijn overblijfselen, monumenten en nagedachtenissen te vinden, zonder meer een prachtige extra dimensie aan een reis bij Spitsbergen.

Op de North Atlantic Odyssey zijn er veel zeedagen. Er wordt wel eens een landing gedaan, bijvoorbeeld op Jan Mayen, maar hoofdzakelijk is het een reis over zee. Tijdens de Polar Bear Special zal er ongetwijfeld ook regelmatig aan land gegaan worden om te wandelen. Een wandeling op de verlaten, Arctische toendra van Spitsbergen is een belevenis op zich en zal menige deelnemer voor het leven verslaafd maken aan deze manier van reizen!

Pieter van der Luit

 

Zelf mee met de Polar Bear Special in 2014? Kijk hier voor meer informatie.

Of liever een vogelcruise op het zuidelijk halfrond? Kijk dan naar de  Atlantic Odyssey.

 Vorige blogentry – Volgende blogentry

 Comments are closed.

Zoek uw ideale bestemming!

Voorkeur bestemming

Continent:
Land:
Prijsklasse: