2012.39 – Birding the Russian Far East: Kamchatka, here we come!

Geplaatst op: 22 mei 2012

Dag 1 – Kamchatka, here we come!

Vanmiddag is het zover, dan vertrek ik met één van de groepsleden naar Petropavlovsk-Kamchatky. De groep bestaat voor deze reis uit 7 personen, 5 vogelaars, 1 fotograaf en ikzelf. Verspreid over de week reist iedereen naar het oosten van Rusland en volgens planning is de groep zaterdag compleet.

Zoals jullie inmiddels gewend zijn houden we van veel van onze vogelcruises een blog bij. We proberen dat elke dag te updaten (we sturen vanuit Rusland of vanaf het schip dagelijks een mail naar het kantoor van Inezia Tours waar het blog online gezet zal worden), maar soms zal het misschien een dagje niet lukken.

Petropavlovsk-Kamchatky (PK) ligt ver, héél ver in het oosten van Rusland, nog een stuk verder bijvoorbeeld dan Vladivostok, het eindpunt van de Trans-siberië express. In de buurt van PK gaan we eerst een paar dagen vogelen op zoek naar onder andere Aleoetenstern, Vale Lijster en Zwartsnavelauerhoen, daarna gaan we met de boot via de Commandeur Eilanden langs de Koerillen naar Sachalin, een Russisch schiereiland ten zuidwesten van PK.

Doel van de reis: vogelen (ok, ook veel (zee)zoogdieren en prachtige landschappen), maar vooral vogelen. In dit gebied wonen weinig mensen en de natuur schijnt hier nog net zo overweldigend te zijn als 300 jaar geleden in de rest van de wereld, met enorme aantallen vogels en zeezoogdieren. In de foto’s bovenaan deze blogentry vast wat voorbeelden van wat we hopen te gaan zien. Doelsoorten voor veel mensen: Roodkeelnachtegaal, Steller’s Zeearend, Roodpootdrieteenmeeuw, Aleoetenstern, Zwartsnavelauerhoen en met flink wat geluk ook Blakiston’s Fish Owl, de grootste uil ter wereld….

Pieter van der Luit

Zelf mee met één van onze vogelcruises? Kijk hier voor meer informatie.

Liever dichter bij huis veel pelagische vogels? Kijk dan naar de West Africa Pelagic of de North Atlantic Odyssey.
 
Volgende blogentry 
 
 Map Russian Far East
 
 


Comments are closed.

Zoek uw ideale bestemming!

Voorkeur bestemming

Continent:
Land:
Prijsklasse: