2012.25 – Atlantic Odyssey 2012: Updates vanuit South Georgia

Geplaatst op: 12 april 2012

Op deze pagina vindt u de laatste updates vanuit South Georgia, gestuurd door onze reisleider Remco Hofland.

NIEUWSTE UPDATE INEZIA TOURS 22 april 10:45
De reizigers zijn inmiddels onderweg en bevinden zich ten noorden van de Falkland Eilanden:
https://www.ineziatours.nl/blog/2012-33-atlantic-odyssey-2012-richting-de-falklands

– – 

UPDATE INEZIA TOURS 19 april 18:30
Vertrek uit South Georgia:
https://www.ineziatours.nl/blog/2012-31-atlantic-odyssey-2012-afscheid-van-south-georgia

– – 

UPDATE INEZIA TOURS 19 april 13:00
Nieuwe blogentry staat online, dit keer van de hand van Frank:
https://www.ineziatours.nl/blog/2012-29-atlantic-odyssey-2012-morgen-weer-een-kans

– – 

UPDATE INEZIA TOURS 18 april 19:45
Enkele reacties van de reizigers (Bertus, Marijke en Henk) aan het blog toegevoegd:
https://www.ineziatours.nl/blog/2012-27-atlantic-odyssey-2012-de-volgende-fase

– –

UPDATE INEZIA TOURS 18 april 14:45
Zojuist komt het bericht dat het schip dat de passagiers naar Montevideo zal brengen is gearriveerd bij South Georgia. De terugreis zal naar verwachting vandaag nog gaan beginnen. 

– – 

UPDATE INEZIA TOURS 17 april 11:15
De nieuwste blogentry van de mannen (en vrouwen) op South Georgia staat online:
https://www.ineziatours.nl/blog/2012-28-atlantic-odyssey-2012-een-onverwachte-ontmoeting 

– –

UPDATE INEZIA TOURS 16 april 09:45

Een nieuwe blogentry vanuit South Georgia staat online:
https://www.ineziatours.nl/blog/2012-27-atlantic-odyssey-2012-de-volgende-fase 

– – 

UPDATE INEZIA TOURS 16 april 09:00

Gisteravond hebben wij onze reisleider Remco Hofland per telefoon even kort kunnen spreken. De sfeer aan boord blijft goed en de reizigers zijn nu bezig om te beslissen of ze meteen naar huis willen na aankomst in Montevideo of dat ze nog een paar dagen in Zuid Amerika willen blijven voor ze naar huis komen.

– –

UPDATE INEZIA TOURS 14 april 0:00

Een nieuwe blogentry vanuit South Georgia staat online: 
https://www.ineziatours.nl/blog/2012-26-atlantic-odyssey-2012-grytviken-en-maiviken

– –

UPDATE INEZIA TOURS 13 april 14:00

Zojuist hebben wij telefonisch even kort kunnen spreken met onze reisbegeleider Remco Hofland. De sfeer binnen de groep en aan boord in zijn algemeenheid is zeer goed. Men is blij met het feit dat als de reis dan toch afgebroken moet worden, dit bij South Georgia is gebeurd, de beste plek is om een aantal dagen te verblijven. 
Iedereen maakt het goed en de verzorging ter plekke wordt zeer hoog gewaardeerd door alle opvarenden.

– – 

UPDATE INEZIA TOURS 13 april 12:50

Bericht Remco:

Ik moet nu gaan ontbijten en ga dan op de 6-uur durende wandeling die vandaag op het programma staat. De reder zorgt goed voor ons met oa gratis wijn en softdrinks bij het diner en entertainment in de vorm van de bijzondere lezingen van o.a. Albert Beintema (schrijver van het boek Het waterhoentje van Tristan da Cunha); gisteren bijv over de drie soorten luizen die elk van de Right whale soorten van de wereld bij zich draagt: erg humoristisch en leerzaam! 

Ik probeer nog te schrijven over de diverse lecturers, o.a. ook een vogelaar die een paar maanden per jaar dit soort reizen maakt, verder de Britse Ally die lang op South Georgia gewoond heeft, en Rinie zelf, en de vulkanoloog en geoloog die ook mee zijn. Een mooi uitgebalanceerd programma, jammer dat we al die lezingen nu moeten missen. En verder hebben we natuurlijk alle afleveringen van Frozen Planet langs zien komen. 

Het is lang – vanaf vandaag nog 5 dagen wachten op het schip ter repatriering, maar de gezelligheid, saamhorigheid, humor, vriendelijke dorpsbewoners, steeds aandoenlijker wordende pelsrobbenpups, tamme pinguins en de kolossale zeeolifant die nu middenin het dorp ligt maken het erg interessant! 

Groeten van Remco en Paul, Marijke, Danny, Margreta, Bertus, Wesley, Kasper, Frank, Huig, Hendrik Jan en Henk uit de Inezia groep en van de overige Nederlanders Jan, Rinie, dokter Jan en Toos

– –

UPDATE INEZIA TOURS 12 april 20:30

Inmiddels is meer bekend over het schip waarmee de mensen zullen worden gerepatrieerd vanaf South Georgia.
Een ander expeditiecruiseschip is vanuit Mar del Plata in Argentinië onderweg naar South Georgia en zal daar naar verwachting op 18 april arriveren. Vanuit South Georgia zal het schip terugvaren naar Montevideo in Uruguay, met verwachte aankomst rond 24 april.
Hiervandaan gaan dagelijkse meerdere vluchten via verschillende Europese vliegvelden naar Amsterdam.

– – 

UPDATE INEZIA TOURS 12 april 15:00

Hallo allemaal, hopelijk staat de blog van 11 april nu online, die zou een mooi inzicht moeten geven in onze situatie. In twee woorden: alles prima. 

De laatste update is: op 18 april komt het passagiersschip ‘Ushuaia’ ons ophalen in Grytviken, en op of omstreeks 24 april komen we daarmee aan in Montevideo, Uruguay. Ik neem even aan dat Oceanwide tegen die tijd tickets heeft klaarliggen voor degenen die naar huis willen, dus ik hoop dat we niet heel veel later dan 72 uur na 24 april in NL zijn, maar ik hou jullie op de hoogte als dat lukt. 

Vandaag winderig en regen, maar op het strand staat alweer een Konings- en een Ezelspinguin om te worden gefotografeerd en zodra het weer verbetert kunnen we een lange wandeling gaan maken dus de stemming blijft opperbest.

Zodra we terug zijn zullen we een mooie selectie foto’s publiceren van onze reis via de Inezia Tours website – en inderdaad zijn er weinig mooiere plekken op aarde waar je kan stranden. Later meer!

Remco Hofland – reisbegeleider Inezia Tours

– –

UPDATE INEZIA TOURS 11 april 16:00 uur

Van onze reisbegeleider Remco Hofland kregen wij eerder vanmiddag bericht over de situatie aan boord van het schip. Op dit moment lijkt het nog steeds uitgesloten dat de reis door kan gaan en is men bezig met het vinden van een oplossing om de reizigers te repatriëren. De sfeer aan boord is prima, eten en drinken worden prima verzorgd en de passagiers zijn in de gelegenheid geweest weer aan land te gaan op South Georgia om de nodige foto’s en video’s van de prachtige natuur ter plaatse te maken.

Communicatie met het schip is zeer moeilijk omdat het voor anker ligt in een baai die vrijwel geheel wordt omgeven door hoge bergen waardoor de signalen moeilijk of niet doorkomen.

 – –

De updates vanuit South Georgia worden eerst aan de achterblijvers doorgegeven en daarna op het blog bijgewerkt. Na het bijwerken van het blog melden wij dit meteen op onze Facebookpagina. Wilt u meteen op de hoogte zijn van de updates? Like onze Facebookpagina en u wordt automatisch op de hoogte gebracht van de laatste updates.

Naar het blog van de Atlantic Odyssey, inclusief het verhaal over de stranding bij South Georgia.

 

 Reacties

 1. Jan P zegt:

  Hallo Expeditie leden en bevriende vogelaars Henk en hendrik Jan,

  Heel vervelend dat er door zo een technisch probleem een einde komt aan jullie reis en voor ons aan jullie reisblog dat we vol interesse volgden. Fijn te weten dat niemand in gevaar is gekomen, of gevaar loopt, en dat jullie in de beschutte baai bij Gritvicken liggen. Er zijn slechtere plaatsen denkbaar om met motorpech stil te vallen, dus is hier nog wel iets van te maken en kan de tijd tot het ‘rescue’ schip jullie op komt halen besteden aan nog wat expedities naar en rond de baai.
  Jullie hebben natuurlijk ook het graf bezocht van Ernest Shackleton, die ook in die streken te maken heeft gehad met wat tegenspoed…Zo zie je maar het had veel erger gekund, dus alle reden om het goede humeur niet te verliezen te meer daar jullie nog niet op noodrantsoenen hebben moeten terugvallen!
  Geniet nog van de verplichte dagen rust op South Georgia, dit is tenslotte ook deel van het avontuur!
  Veel groeten en tot jullie behouden terugkeer naar de bewoonde wereld!
  Jan

 2. ZOJUIST ONTVANGEN REACTIE VAN MEESTER BERTUS AAN ALLE LEERLINGEN:
  Iedereen bedankt voor de felicitaties, en 1 ding is zeker: mijn 45ste verjaardag ga ik NOOIT meer vergeten . de plek waar we nu liggen is bepaald een hele mooie en we vermaken ons hier nog wel een paar dagen. En aan alle kinderen van groep 7/8: bedankt voor de leuke reacties, en als ik voor de mei-vakantie terug ben kom ik zeker nog wel even vertellen hoe het allemaal geweest is!

 3. Johantine zegt:

  Beste reizigers,
  Vanuit hier volgen wij jullie berichten. Sluit me helemaal aan bij alle vorige reacties. Gelukkig vermaken jullie je nog steeds goed. Ook even een familieberichtje speciaal voor Margreta en Danny: Lotte is aangenomen!!! We hopen dat jullie ondanks de situatie toch nog veel plezier hebben!
  Liefs, Johantine

 4. Coby Ouwehand en Tiny Hofstee zegt:

  Hallo Huig en alle anderen,
  We leven mee met jullie “spannende” verhalen. Wij zullen wel doodgewoon gaan wandelen in de Gelderse Vallei.
  Huig, ben je terug op de verjaardag van Cees?
  Sterkte en goede reis naar huis!
  Groetjes, Coby en Tiny.

 5. Kees de Mooij zegt:

  Ha Frank,

  Wat een tegenvaller. Probeer er toch wat van te maken.
  Hopenlijk mogen jullie het nog een keer overdoen.

  Groeten van Kees de Mooij

 6. Bram Owel zegt:

  Hoi Bertus,

  Een beetje laat, maar toch nog gefeliciteerd met je verjaardag. Gelukkig vermaken jullie je nog goed, als ik het allemaal zo lees. Op school hebben we het met de kinderen regelmatig over je reis, dus we leven mee! We volgen de nieuwsberichten (krant, TV) op de voet. Fijn dat het met jullie allemaal goed gaat. Probeer, ondanks de bijzondere omstandigheden, te genieten van allen wat je nu (noodgedwongen) meemaakt!!

  Bram

  BERTUS ZEGT:
  Dank voor je berichtje! Leuk dat jullie zo meeleven.Zoals het er nu naar
  uitziet zal ik (net) voor de mei-vakantie weer in Nederland zijn. Dan kom ik
  natuurlijk even langs om het 1 en ander te vertellen.

 7. Jan van der Zee zegt:

  Hallo Huig en de andere verstekelingen,
  Na onze recente avonturen in Ethiopie heb je wederom een opmerkelijk reisverhaal aan je bagage toegevoegd. Ik veronderstel dat jullie al een klaverjas tournooi opgezet hebben om door de zee van tijd heen te komen. Groeten uit Eindhoven, Jan

 8. G en A de Lange zegt:

  hallo Bertus je mail net gelezen het was fijn wat van je te horen
  het gaat goed zo te lezen en wij horen dan wel wanneer je thuis komt
  over de sleutel komt wel goed en wij komen je van
  het vliegveld halen maar het duurt nog een ruime week denk ik
  een goede terug reis en brengt onze dank over aan Remco
  groetjes pa en ma de Lange

 9. Patrick en Ilja zegt:

  hoi Bertus,

  Jammer dat jullie niet verder konden, maar zo te horen is er genoeg te beleven.
  Alsnog (veel en veel te laat) gefeliciteerd met je verjaardag, zeker een om nooit te vergeten, misschien komt er ooit weer zo een. Wij wensen je een goede reis terug.
  groetjes Pat en Ilja

 10. leo en hannie roos zegt:

  Hoi Marijke, Paul en andere reisgenoten!

  Heel knap om ook voor niet-vogelaars (zoals wij) elke dag weer een pakkend verhaal op de weblog te zetten en wat een discipline. Complimenten voor Remco!! Eerst via het landelijke radionieuws, later via de weblog gelezen over de pech onderweg. Maar wat hebben jullie het allemaal goed en positief opgepikt, toch in alle opzichten een reis om nooit te vergeten. En Marijke en Paul, wat dachten jullie “eerder terug naar Nederland? Dat nooit!!” Waarschijnlijk zijn de nodige boekjes over Brazilie niet mee in de tas, maar daar vinden jullie vast wel wat op.
  Nu dus net op weg naar Montevideo. Goede reis en blijf genieten!!

  Liefs uit Emmen

 11. Martijn Piket zegt:

  Hoi Bertus,

  Bij Alphenstad FM las ik dat je met de boot gestrand bent. Van Gino hoorde ik op welke site we jullie blog kunnen lezen. Het zijn mooie verhalen en je hebt al veel gezien! Als ik later groot ben, wil ik ook zo´n reis gaan maken! Wel jammer dat je nu vast ligt .

Zoek uw ideale bestemming!

Voorkeur bestemming

Continent:
Land:
Prijsklasse: