2012.23 – Atlantic Odyssey 2012: Einde van de reis

Geplaatst op: 10 april 2012

Dag 26: Onverwacht einde van de reis

UPDATE INEZIA TOURS 10 april 19:45 uur

Vanmiddag kwam het onverwachte nieuws vanuit South Georgia dat het schip waarmee de Atlantic Odyssey gedaan wordt pech heeft. Grote pech, onherstelbare pech zelfs.
De aandrijving van het schip functioneert niet meer en het is zeer onwaarschijnlijk dat dit probleem ter plaatse verholpen kan worden.
Eerder vanmiddag hebben wij alle achterblijvers op de hoogte gesteld van deze domper. Iedereen is blij dat er geen persoonlijke ongelukken gebeurd zijn en dat het “slechts” om motorpech gaat en men leeft mee met de mensen op het schip.

Aan het begin van de avond hebben wij telefonisch contact gehad met de 2e officier van het schip over de situatie aan boord. Het schip ligt voor anker in een beschutte baai bij South Georgia, eten en drinken is in ruime mate aanwezig en de verwarming van het schip functioneert. De passagiers zijn vanochtend op de hoogte gesteld van de situatie en hebben het enige mogelijke gedaan, de situatie accepteren zoals die is. De sfeer aan boord is gezien de omstandigheden zelfs goed te noemen, aldus de 2e officier.

Het is op dit moment niet duidelijk of wij meer blogentries zullen ontvangen van de Inezia groep. Als wij meer informatie ontvangen, zullen wij, ná eerst de achterblijvers op de hoogte te hebben gesteld, dit hier melden. 

De Atlantic Odyssey 2012 is over…

Pieter van der Luit
Inezia Tours 

Vorige blogentry   –   volgende blogentry 

 Reacties

 1. Veronique Hendriks zegt:

  Hallo mensen,

  Wat een pech voor alle betrokkenen.
  sterkte!
  Veronique Hendriks Leiden.

 2. Wat ongelooflijk sneu voor jullie!!

  Erg fijn om te lezen dat jullie i.i.g. veilig in baai liggen en niet ergens stuurloos ronddobberen.

  Hoop van harte dat jullie op korte termijn ergens veilig in de bewoonde wereld aan komen!

  Sterkte en hou de moed er in!

  Luuk

 3. Johan zegt:

  Wat ongelofelijk balen! Wilde eigenlijk een berichtje plaatsen om je met je verjaardag te feliciteren, Bertus. Natuurlijk gefeliciteerd, maar dit overschaduwt de feestvreugde nogal…. Dit had ik zelf niet echt ingecalculeerd in de mogelijke opties voor jullie trip. Ik leef ook mee en wens jullie veel sterkte met deze domper!
  Groeten,
  Johan

 4. Frank Hofland zegt:

  Ik heb op Google earth de plaats opgezocht. Volgens mij liggen ze bij de plaats Grytviken. Misschien een tip voor de achterblijvers: tik op Google earth Grytviken in en je krijgt tientallen fotos waar ze verblijven.

  Sterkte toegewenst,

  Frank Hofland

  EDIT INEZIA TOURS: het schip ligt inderdaad voor anker bij Grytviken, de coördinaten zijn 54’16 Zuiderbreedte, 36’30 Westerlengte.

 5. Jan Jacobs zegt:

  Wat en ontzettend pech voor jullie op de Plancius. En dat terwijl jullie tot nu toe zo’n ongelofelijk mooie trip hebben gehad. Nog veel mooier en succesvoller dan wij vorig jaar met de Ineziagroep van Atlantic Odyssey 2011. We werden al jaloers bij het volgen van de blog. We hopen dat alles alsnog goed gaat komen en wensen jullie veel sterkte in deze situatie. We leven mee.
  Groeten,
  Jan Jacobs

 6. leny Boertjes en Henk Vink zegt:

  Wat een ongelofelijke pech voor jullie! Goed om te horen dat de stemming naar omstandigheden o.k is. Jongens (( en Marijke!) sterkte allemaal !

 7. Yvette Overman zegt:

  jemig jongens wat een pech.
  Ik weet van wesley dat hij heel erg naar deze reis had toegeleefd en dat zal voor de rest van de groep vast ook gelden.
  Dan is het wel heel erg balen dat het zo moet eindigen.
  Gelukkig is iedereen ongedeerd en ligt het schip veilig in een baai voor anker.
  Maak er het beste van mensen!

  Gr. Yvette

 8. Henny de Lange zegt:

  Bertus en vrienden,

  Dit is een onverwacht en triest einde van een indrukwekkende reis. Ik wil je nog wel met je verjaardag feliciteren, maar die is op deze manier wel een beetje in het water gevallen. We horen wel hoe het verder gaat lopen.

  Groeten,

  Henny

 9. Hanneke zegt:

  Beste Remco en medereizigers,

  Jeetje wat een ellende, echt balen voor jullie dat het schip kapot is en dat jullie zijn gestrand. Hou de moed erin en hopelijk horen we snel meer nieuws

  Groeten uit Rijnmond

  Hanneke

 10. Joop de Hoog zegt:

  Erg vervelend allemaal, je droom in duigen. Je kijkt er al een jaar naar uit en ben er een jaar mee bezig en dan een plotseling eind. Hopelijk hebben jullie wel hiervan kunnen genieten tot dit moment. Sterkte en een voorspoedige reis naar huis.

  Groeten,

  Joop

 11. Menno van Duijn zegt:

  He gasten,

  Sterkte aan boord, er zijn vervelendere plekken om met pech te belanden. Geluk bij een ongeluk dat het gebeurde bij South Georgia….

  Gr Menno

 12. Joep Tomlow zegt:

  Beste Wesley en medereizigers,

  Wat ontzettend jammer dat er zo abrupt een einde komt aan jullie schitterende reis. Zoals Yvette al aangeeft was dit een reis waar naar toegeleefd werd. Wel fijn om te lezen dat de sfeer nog goed is en dat er geen noodsituatie of iets dergelijks ontstaan is.
  Pas goed op jullie zelf en elkaar en hopelijk kunnen jullie de komende dagen toch nog een beetje genieten van South Georgia.

  Groetjes,

  Joep Tomlow

 13. Rinse zegt:

  Jemig, sterkte!

  Eén troost: Grytviken is wel een heel leuke plek (o.a. veel wandelmogelijkheden en cultuurhistorisch interessant), hopelijk kunnen jullie daar af en toe landen dan hóef je je niet te vervelen.

  Rinse

 14. elly ouwehand zegt:

  Huig en andere mannen die nu voor anker liggen,

  Wat een pech! Gelukkig geen persoonlijke ongelukken gebeurd. Een goede sfeer aan boord en de boot ligt veilig: Houen zo! Hopelijk weten jullie – en wij achterblijvers ook- gauw hoe jullie Odyssey nu verder gaat. Iedereen sterkte en lieve groeten van Elly

 15. willy zegt:

  Dag HJ en H,
  Wat een pech!. Ik hoop dat jullie toch nog wat van de vogels kunnen genieten en dat jullie niet te veel ontberingen moeten doorstaan. Ik zie ernaar uit dat jullie weer aan wal staan.
  Veel sterkte voor iedereen aanboord.
  Groetjes,
  Willy

 16. Garry zegt:

  Mannen, ik ben vooral blij dat jullie gezond en wel op een veilige plek liggen. Verder na zoveel mooie momenten onbeschrijfelijk balen dit zeg! Maar wat jullie hebben gezien en meegemaakt pakt niemand je meer af! Groet, Garry

 17. Frans en Georgette Overman zegt:

  Wesley, wat een ontzettend domme pech. We leven met jullie mee! In feite hebben al de voorgaande mensen al verwoord wat wij ook voelen. Wij houden Erika op de hoogte zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken.
  Liefs Frans en Georgette.

 18. Guido Cheroutre zegt:

  Dat is zo ongeveer het laatste waar je rekening mee houdt !
  Geen idee welke waarnemingen je daar allemaal kunt doen, maar ook daar raak je een keer uitgekeken…..
  Kunnen ze wel het vasteland op ?
  En nu ? Een soort variant op overwinteren op Nova Zembla….
  Laat ons hopen dat die aandrijvingstechniek weer in elkaar gesleuteld kan worden, het is een boot, geen raket !
  Op hoop van zegen en groeten aan Huig
  van Guido

  EDIT INEZIA TOURS: meer informatie en antwoord op al deze vragen is te vinden in de nieuwste blogentry

 19. Jokpil zegt:

  Wat een ontzettend coole plek om pech te hebben. Je kunt super wandelen op South Georgia, er zijn enorm veel beesten, een postkantoor en een kerk. Als je wilt onthaasten …check it out. Pas op voor de zee-olifanten, fur seals en koningspinquins. Als de winter intreedt en het flink sneeuwen gaat kun je vast een paar langlaufski’s lenen van de Engelsen daar om het eiland over te gaan. Ik benijd jullie. Veel plezier daar.

 20. Jeanne zegt:

  Hoi,
  Jeetje, dat is balen zeg. Ze hebben zeker niet ergens een reserveschip liggen…? Gelukkig maken jullie het allemaal goed. Dat is het voornaamste.
  Ik ben gisteren op de hoogte gesteld door familie van Danny en Margreta dus toen het nieuws zojuist op radio 2 (nieuws van 17.00 uur) werd gemeld was ik niet geheel verrast. Ik ben benieuwd hoe het nu verder gaat. Zal hiervoor blog en Twitter blijven volgen. Sterkte allemaal!
  Groet,
  Jeanne

 21. Gerrit Volkerink zegt:

  Hallo Vogelaars en Hendrik Jan in het bijzonder,

  Wat een ontzettende pech. Da’s wel dubbel dus.
  Gelukkig allen gezond.
  Goede thuisreis.

  Gerrit Volkerink

 22. Simon Post zegt:

  Dag Henk, Hendrik-Jan en medereizigers,
  Wat jammer! Gelukkig liggen jullie in een baai, uit de wind. En ik neem aan Henk, genoeg Cola aan boord.
  Heb je alvast tijd om je foto’s en films te bewerken.
  Toch wens ik een ieder nog een paar prettige dagen aan boord.
  Groeten,
  Simon

 23. Dick en Marianne zegt:

  Hallo Hendrik Jan,

  Wat een pech. Dat is natuurlijk flink balen. Gelukkig geen lichamelijke problemen. Wie weet kan het nog worden verholpen, anders goede terugreis. Sterkte met alles.

  Groetjes,
  Marianne en Dick

 24. Arnold Lassche zegt:

  Hoi Hendrik Jan,

  Balen! Dick, Harm, Gerrit en ik hoorden vandaag dit bericht. Veel sterkte en goede thuisreis! We zijn benieuwd naar jouw verhalen.

  Hartelijke groeten,
  Arnold

 25. r.e.m. imholz zegt:

  Jan,
  Dit was toch een zogenaamde adventure expedition dus wat dat betreft ………………..
  maar als het een volgende keer wat minder avontuurlijk zou kunnen zou mij dat welkom zijn.
  Jammer blijft het ondertussen om zo te eindigen maar iedereen heel, voorzien van voedsel en verwarming en dat is wel geruststellend.
  Hoop je binnenkort op schiphol op te kunnen halen.
  renata

 26. Jolanda Weggeman zegt:

  Hoi Marijke, Paul en alle anderen! ‘k Heb met veel plezier jullie blog gelezen… Wat een schitterende reis…!!! Maar wat jammer dat het nu zo lijkt te eindigen… ‘k Wens jullie veel sterkte en een veilige reis naar huis. Hartelijke groeten van ons allemaal, Jolanda

 27. wil en koos zegt:

  Hoi Marijke, Paul en reisgenoten,

  Wat jammer, we hebben meegenoten van jullie reis. Wat hebben jullie ongelofelijk veel gezien. Wens jullie allemaal nog een behouden vaart. en tot gauw.

Zoek uw ideale bestemming!

Voorkeur bestemming

Continent:
Land:
Prijsklasse: