2011.4 – Atlantic Odyssey: Tierra del fuego N.P.

Geplaatst op: 26 maart 2011

Tierra del fuego N.P.

Zojuist terug van een ochtend in het NP. Helaas niet de soorten waar we op gehoopt hadden met als grootste misser de Magalenic Woodpecker. Direct werden we overladen door groepen Torn-tailed Rayadito. Een track naar de Magalenic Tapacullo was zonder succes maar leverde wel fraaie Patagonian Sierra Finch en enkele Crested Tit-Tyrants op. Op de rivier zaten drie Black-necked Swans, Great Grebe, Spectacled Duck en Yellow-billed Pintail. Bij de camping, wat de plek voor Magellanic Woodpecker is, zaten een mannetje Chilean Hawk, een leuk aantal White-throated Treerunner en Austral Parakeet.

Het schip is vanmorgen aangekomen in de haven. Zodadelijk een laatste ronde langs de haven voor o.a. Southern Lapwing, Black-bellied Cinclodes, Upland- en Kelp Goose. Dan de laatste boodschappen nog halen en is het tijd om om vier uur aan boord te gaan. Het schip zal om acht uur de haven verlaten in het donker en als het licht wordt gaat het echt beginnen op de Drake Passage. The odyssey has started!

Menno van Duijn


Voor meer informatie zie: www.ineziatours.nl/vogelcruises

 Reacties

 1. Jan Hein van Steenis zegt:

  Zijn die Rayadito’s allemaal in de rui aangezien hun staarten kapot zijn? De spelling van Magellanic (1 x goed, 2 x fout) verdient ook een edit… maar dat zal de teleurstelling van het missen van die specht wel zijn (die tapaculo lijkt me net zo spectaculair als alle andere Scytalopus-soorten). Aangezien ik deze trips “nooit” zal kunnen maken (over 25 jaar misschien…), bekijk ik de blogs tandenknarsend.

 2. Pieter van der Luit zegt:

  Ik ben toch al verschillende keren over de Drake Passage geweest (variërend van windkracht 11 tot windstil, aka Drake Lake) maar Westland Petrel en Koningspinguïn heb ik daar nog nooit gezien. Mazzelaars…

 3. Ben Wielstra zegt:

  Oei wat gaaf allemaal.

 4. Hans Overduin zegt:

  Mooie start inderdaad ! Ik heb de Drake Passage ook mogen meemaken als een soort kalm binnenwatertje.. was daar wel blij om overigens 😉
  Maar ook op andere plaatsen tijdens je reis kun je nog wel wat golfslag meemaken hoor !
  Groet, Hans

Zoek uw ideale bestemming!

Voorkeur bestemming

Continent:
Land:
Prijsklasse: