2011.10 – Atlantic Odyssey: Bijbelse aantallen

Geplaatst op: 4 april 2011

Bijbelse aantallen

Tijdens de eerste dagen op de Drake Passage kwamen we al groepen Antarctic en Slender-billed Prions tegen, maar dat staat niet in verhouding tot wat we deze dag meemaakten. Groepen van ruim drieduizend Antarctic Prions doken enkele keren op aan de horizon en een groep van circa duizend vogels omringde eenmaal het schip; een stroom prions tot aan de horizon. Garry had het inmiddels over zonsverduisterende aantallen (…).

We bevinden ons deze dag in de Drake Passage en het is duidelijk merkbaar dat we op de open oceaan varen. Een flinke deining laat het schip aardig rollen maar doordat bijna iedereen ondertussen wel de zeebenen heeft gevonden ziet het dek er schoon uit…

Doordat we weer wat noordelijker komen neemt ook de diversiteit weer toe. Constant hangt er een grote groep Antarctic Prions, Cape Petrels en Southern Fulmars achter de boot. Regelmatig vergezeld door White-chinned Petrel, Light-mantled Sooty, Grey-headed, Black-browed, Wandering Albatros, Soft-plumaged- en Kerguelen Petrels. Het verschil tussen de Southern- en Northern Giant Petrel is slechts een snavelpunt, bij Northern is deze rood en Southern groen, vandaag konden we twee zekere Northern Giant Petrels determineren. Ook zagen we vandaag een handvol Diving petrels, die op basis van de foto’s voorlopig als Common Diving Petrel de boeken ingaan.

Het lijkt haast wel standaard dat we pas aan het einde van de dag zeezoogdieren zien, ook deze dag weer met vijf zekere Fin Whales, wederom een Sei Whale en twee Hourglass Dolphins.

Menno van Duijn


Voor meer informatie zie: www.ineziatours.nl/vogelcruises

 Comments are closed.

Zoek uw ideale bestemming!

Voorkeur bestemming

Continent:
Land:
Prijsklasse: